De Clinge      Oase van de Drentsche Aa

Feestmaal op De Clinge.
.


ReactiesMaaltijd

Nogmaals hartelijk dank voor de gastvrijheid in de Clinge en voor de lekkere maaltijd gisterenavond. Alles was prima verzorgd.

Gitta en Edwin


Volgend jaar weer

Goedendag, Ons verblijf afgelopen jaar was zo goed bevallen, dat we volgend jaar weer willen komen. Graag zou ik willen weten of de locatie nog beschikbaar is van 26 t/m 28 juni 2020? Met vriendelijke groet,

Nirosha Boer.


Puzzeltocht

We hebben genoten van jullie accommodatie. Alles is volop aanwezig en wat een ruimte! ‘s Avonds een puzzeltocht in het bos was een groot succes, afgesloten met een heerlijk kampvuur. Volgend jaar komen we zeker weer, de reservering is al gedaan.

(Fam. Baan)


De Burcht.

Met bewoners en verzorgenden van De Burcht in Rotterdam hebben wij vier dagen genoten van de mooie omgeving, de gastvrijheid van Marieke en Wencel maar ook van alle gemakken en aanpassingen die "De Clinge" ons te bieden had. Wij hebben iedere nacht, na een enerverende dag, heerlijk geslapen op prima bedden.
Een mooie en schone slaapkamer met een prachtige badkamer. Kortom, wij hebben allemaal genoten van deze korte vakantie in een prachtige omgeving en niet te vergeten de zon die iedere dag ons huidje bescheen.
Namens de bewoners en verzorgenden bedank ik Marieke en Wencel voor alle medewerking tijdens ons verblijf in De Clinge". Hopelijk komen wij terug voor een volgende vakantie. Veel succes gewenst en hopelijk tot ziens.

(Jan en Tiny Schijvens)


Vogelwerkgroep.

Eind mei verbleven we met onze vogelwerkgroep een weekend in ‘de Clinge’. Prachtig gelegen in het bos, met een ven en een zand/heide-gebiedje vlakbij. Mooi voor een vroege wandeling, want ons doel was vogelen. We waren allen erg enthousiast over ons verblijf. De leuke grote ronde ‘huiskamer’ hebben we niet eens gebruikt, met het aangename weer verkozen we het buitenzitje, heerlijk beschut op onze ‘eigen’ binnenplaats in het bos. De slaapkamers, met prima douche en toilet, waren comfortabel ingericht; alles netjes verzorgd. We hebben één keer zelf gekookt in de goed geoutilleerde keuken, en we hebben één keer een heerlijke maaltijd door het eigenaarsechtpaar van ‘de Clinge’ laten verzorgen.
De zorgzaamheid van Marieke en Wencel, met name ook toen zich een ‘medisch incident’ voordeed, werd zeer gewaardeerd.
Al met al: een absolute aanrader voor iedere natuurliefhebbers-groep die de omgeving van de Drensche Aa, en ook de polders rond het Zuidlaardermeer, eens beter wil leren kennen.

(Renie van der Werf)


Heerlijk weekend.

Na ons heerlijke weekend bij jullie in de Clinge willen wij jullie nog een keer laten weten dat wij ontzettend genoten hebben. Alles klopte, jullie ontvangst, de fijne ruimte in en om het huis, de piano, het weer, de sfeer, het geweldige bos, het programma dat onze kinderen georganiseerd hadden, kortom alles. Jullie ook nog heel erg bedankt en we komen graag een keer terug. Ik stuur jullie hierbij een foto van onze kleinkinderen in jullie kruiwagen, een koppeltje waar wij heel blij mee zijn.

(Met groet, ook namens Ben, en tot ziens, Ellen)


Teamweekend.

Ik heb alle collega's opgeroepen te gaan stemmen (nominatie Groepsaccommodatie van het jaar 2015). Bedankt voor een fantastisch weekend, we hebben allemaal genoten en vonden het super geregeld!

(Devhouse Spindle)


Huwelijk.

We willen jullie bij deze bedanken. Hartverwarmend. Wij hebben intens genoten van de bijzondere dag! . Met liefs uit Bangkok,

(Andreas en Malou)


Pinksteren in de Clinge!

We hebben de Pinksterdagen genoten van de heerlijke plek in het bos en de directe toegang tot het zeer bijzondere gebied de Drentse Aa. De Lelietjes van Dalen bloeiden volop op het terrein. De bomen waren fris in het groen. Mooier kan het niet! De accommodatie is zeer comfortabel. De gastvrijheid geweldig! Dank voor de vier heerlijke dagen bij jullie en graag tot ziens! Met hartelijke groeten,

(Bartel Dorhout)


Vive la Sjans.

Ons dameskoor "Vive la Sjans" bestaat 10 jaar.
Om dit te vieren zochten we een lokatie waar we de hele dag konden verblijven.
Dit vonden wij in Zeegse bij " De Clinge". Een prachtige lokatie in het bos, met een schitterende 8 hoekige zaal "de muze", waar het zeer prettig vertoeven was.
Doordat het mooi weer was, was het buiten ook zeer aangenaam en dat voor de laatste zaterdag in september.
De vriendelijke en enthousiaste eigenaren Wencel en Marieke hebben met ons meegedacht over de invulling van de dag.
De workshop met bamboestokken ( verzorgd door Wencel ) was een succes!
En last but not least het mediteraan buffet, geserveerd in het smaakvol ingerichte restaurant en vezorgt door de gastvrouw en gastheer was voortreffelijk.
De lokatie voldeed helemaal aan de verwachtingen. Dank!

(De Feestcommissie)


Wat en prachtige locatie in een eigen bos.

Wat en prachtige locatie in een eigen bos. Gezellig en ruim huis, lekkere bedden, goede apparatuur, verrassend en smakelijk eten (door gastvrouw en gastheer zelf bereid), verhalen vertellen en zingen bij het kampvuur, luisteren naar vrienden, die piano speelden op de goed gestemde piano, prachtige fiets- en wandeltochten (we zijn nog lang niet uitgekeken). En daarna genieten op het terras van de rust en het mooie uitzicht op een prachtige grote golvende open plek/speelweide met de bomen op de achtergrond. EEN AANRADER! De zorg, gastvrijheid en betrokkenheid in alle bescheidenheid van de eigenaren (mevr. Carlier en de heer Bruins) was top. WIJ HEBBEN OPNIEUW GEBOEKT.

(J. van 't Riet, Mijdrecht)


5e keer.

De Damstampers gingen dit jaar voor de 5e keer op trainingsweekend in Zeegse (Dr). Onze wel bekende accomodatie de Clinge was in de laatste jaren zo goed bevallen dat we, ondanks dat we 2 slaapplaatsen tekort kwamen, toch weer bereid waren 200 km. in de auto af te leggen.
Het trainingsweekend heeft sinds jaar en dag 2 doelstellingen. Repeteren en gezelligheid. Soms bestaat repeteren uit verbeteren van het bestaande repertoire, dit jaar werd dit weekend vooral veel nieuwe muziek ingestudeerd. De nummers die we binnenkort kunnen toevoegen aan ons repertoire zijn; Guus Meeuwis Medley, Doe Maar Medley, Bella Italia, You Never Walk Alone en Jij Denk Maar dat je alles mag van mij.
Het was weer een geslaagd weekend. Dat is het elk jaar en daardoor lijkt het de normaalste zaak van de wereld. Toch is dat niet zo. De groep bestaat uit abnormaal gezellige, relaxte en gemotiveerde mensen die nodig zijn om er een geslaagd weekend van te maken.

(De Damstampers, Amsterdam.)


Een unieke oase.

De locatie kan nauwelijks beter; gastvrijheid straalt letterlijk van de ondernemers af; alles is zo proper, ruim en toegankelijk, ook voor fietsers zoals wij; het interieur is tot in de puntjes verzorgd, met uitstekende voorzieningen voor groepen, en zeer aantrekkelijk en comfortabel gemeubileerd. de faciliteiten voor minder validen en bejaarden lijken in alle behoeften te voorzien. Hulde!
De Clinge verdient, vanwege zijn hoge graad van voorzieningen en faciliteiten, een eveneens zéér hoge bezettingsgraad, meer nog dan nu het geval is. Werkelijk aan alles is gedacht, voor individuelen zowel als - en voornamelijk - voor groepen. Er moet - op welke manier dan ook - een ruimere bekendheid gegeven worden aan deze unieke oase in een prachtige streek midden in de natuur en op korte afstand van de provincie-hoofdsteden Groningen en Assen.

(A.J.W.M. Thomassen en E.H.M. Veenhuis uit Heumen)


Internationale kampioenschappen vissen, team Engeland.

Indeed we had a really good time in De Clinge
And should ther be another Championships in the area I will book Again.

Thanks again   ( Mark Downes, London)


Kampweek Verstandelijk Gehandicapten “Stichting de Klup” Tiel.

Onze week met een groep van 14 verstandelijk gehandicapten is weer een succes geworden. Naast de prachtige ligging in het bos en het comfort van jullie accommodatie, kwam dit zeker ook door alle goede medewerking die wij van jullie zijde hebben gehad. M.b.t. de accommodatie was de Muze zaal met beamer een uitkomst, was het aparte sanitair op de slaapkamers heerlijk en ontbrak het in de keuken aan niets. Jullie medewerking bleek o.a. toen tijdens onze “buitengourmet” de netspanning er uit sloeg. I.p.v. te mopperen (wat we ook wel treffen) werd meteen alles in het werk gesteld om er toch een geslaagde avond van te maken. Ook het gegeven dat we op de vrijdag rustig konden inpakken en pas 13 uur moesten vertrekken, maakte deze week voor mij er een van de beste in mijn 35 jaar dat ik dit doe! Wencel en Marieke: Hartelijk Dank!"

( Anjo Ennen, Stichting de Klup Tiel)


Vrienden weekend met oud en nieuw.

We hebben het erg naar ons zin gehad. Wat een prachtige omgeving!
En het huis voldeed prima met ons gezelschap.
Vast nog eens tot ziens.

Groet   Willemijn


Deep listening weekend

"Wij hadden opnieuw prachtige dagen in 'de Clinge'. Dank voor al uw ondersteuning. Dankzij twee ontijdige verstoringen van uw nachtrust zult u ons niet gauw vergeten, vrees ik !
(Gert Roos )


Orkestrepetitie Orpheus

".. bedankt voor de foto’s. Die met alleen stoelen en instrumenten zijn ook erg leuk. Bijv. nr. 12 ziet er uitnodigend uit... daar wil je graag plaatsnemen om te musiceren!
We kijken terug op een zeer geslaagde dag. Het was een plezier om gebruik te kunnen maken van de prachtige ruimtes en de verdere verzorging was uitstekend!
Hartelijke groet,

(Hilda)


Familieweekend

We kijken terug op een heerlijk familieweekend in De Clinge. We hadden mooi weer in een rustige en mooie omgeving.
Een mooi onderkomen met goede bedden en voldoende ruimte. Bedankt namens de families Brouwer en Jolen. We komen zeker terug!"

(Robert Jolen)


Rondleiding

"Vanmorgen na het ontwaken een prachtig beeld op ons netvlies, het complex De Clinge, in de geweldige bosrijke omgeving.
Wij hebben genoten van de rondleiding en vanmorgen kennis genomen van de geschiedenis via de website.
Al duurt het nog even, wij kijken uit naar ons bezoek in september.
Hartelijke groet,
"

(Hannie en Piet Brouwer. Veendam)


Kenia-reünie

"We blikken terug op een fijne 'Kenia-reünie', dankzij de goede zin en inbreng van alle deelnemers, en ook de super locatie van jullie, zowel binnen als buiten.
Ik hoor van Geert dat jullie geen foto van kampvuur gezelligheid.
Kijk maar of jullie deze kunnen gebruiken.

Dank voor jullie goede zorg en hopelijk, lang leven de Clinge.

Warme groet, "
(Marinette )


Studiedag

"Ik wil jullie op deze manier nog even heel hartelijk danken voor jullie medewerking om onze studiedag 'Met glans jezelf zijn' van 20 maart jl. tot een succes te maken. Jullie hebben al het mogelijke gedaan om één en ander zo goed mogelijk te faciliteren. Het was echt super en ik heb veel positieve geluiden gehoord over de locatie en ligging.

Ik stuur jullie hierbij een aantal foto's die zijn genomen en die misschien een indruk geven van het gebruik van de zalen."

(Margriet Keegstra)


Repetitieweekend met Blazersorkest (24 pers.):

"Wij hebben er nu al weer zin in om volgend jaar weer bij jullie terug te komen voor een repetitieweekend met ons orkest. Ik begreep dat jullie al wat boekingen en opties hebben, dus we willen graag snel een weekend vastleggen."

(Marco, Damstampers, Amsterdam)


Zomerweek Yoga & meditatie (30 pers.?):

" Ben je op zoek naar een prachtige locatie en een prachtige omgeving om even tot rust te komen of om gezellig samen te zijn, dan is "De Clinge" zeker een aanrader! De locatie wordt netjes en schoon geleverd met alle beloofde faciliteiten. Wij hebben een succcesvolle 5-daagse yoga kamp georganiseerd aan deze locatie. De natuurrijke en rustgevende omgeving heeft zeker bijgedragen aan de harmonieuze sfeer die wij hebben mogen ervaren. Er is genoeg ruimte om jezelf even terug te trekken in je kamer, of om gezellig met de hele groep samen te zijn in zaal "De Muze". Al met al, een zekere aanrader voor als je even weg wilt zijn van je dagelijkse routine." (Sharesma, 's Gravenhage)


Creatief feest met vrienden en familie:

"hartelijk bedankt. We hebben een geweldig mooi, gezellig, creatief, druk en rustgevend feestje gehad"

(Geert en Loes, Ede)


Actief weekend

"Na ons zeer geslaagd verblijf van afgelopen weekend op
"de Clinge " willen weer een optie voor volgend jaar.
Wij hopen dan weer een actief weekend te kunnen organiseren in en rondom de Drentse Aa."

( F.W.M. van der Pol )


Oud en Nieuw weekend met vrienden:

"Het weekend was supergeslaagd, we hebben het ergleuk gehad samen! En de locatie leende zich perfect voor ons gezelschap!"

(Stephanie & Martine)


Feestweekend met volksmuziek, verhalenverteller, dans, katapult bouwen, mozaiken, wandelexcursie:

"Wij hebben bij De Clinge in het weekend van 24 en 25 september 2011 onze 60e verjaardag en ons 40 jarig partnerschap gevierd met een groep van 25 personen. Wat een schitterende locatie, de directe omgeving, zaal De Muze, de keuken annex eetruimte: ruim, schoon en gezellig. De omgeving van de Drentsche Aa is een prachtig landschap. We hadden zelf een actief en uitgebreid programma gepland en het leukste van alles is dat marieke en wencel er zelf zichtbaar plezier in hebben om mee te helpen en hier en daar mee te doen. Waar vindt je nog zo, n gastheer/ gastvrouw. Echt aan te bevelen."

(Harry en Janny).


Familieweekend:

"Ik kijk terug op een heerlijk weekend in De Clinge. Al weer 2 maanden geleden."

"Alles was helemaal prima. Buiten genoten van de tafels met parasols. Heel fijn. Binnen lekker veel ruimte. Dus nogmaals bedankt!"

(Joke, Houten)


Repetitieweekend koor:

"We hebben een oergezellig repetitieweeknd gehad met ons koor, 22 zangers. In de groepsaccommodatie van De Clinge is ook een grote ronde activiteitenzaal. Alles helemaal voor elkaar, zelfs een piano. gelukkig verhuren ze in De Clinge maar aan een groep tegelijkertijd, dus we hebben geconcentreerd aan ons repertoire voor de volgende voorstelling kunnen werken en werden niet gestoord door andere groepen. We vinden de Clinge een prachtige en sfeervolle locatie voor repetitieweekends en workshops. Echt een aanrader voor andere koren."

(Jaqueline namens Mare Classica)


Creatief / recreatief weekend:

"Uniek verblijf in inspiratievol gebouw in het bos met een meedenkende aandacht van eigenaresse en personeel voor ons creatief en recreatief verblijfsdoel."

(Een zeer erkentelijke gast).


Kerstverblijf :

"We vonden het heel plezierig om bij jullie te zijn, het hele gezelschap. We vonden jullie supergastvrij, de ontvangst, dat we van alles konden overleggen (ook van te voren) en jullie aanbod om nog een nacht mogen blijven, omdat we zo'n moeizame start hadden (door de weersomstandigheden, niet door jullie!) en uiteindelijk jullie aanbod om voor ons schoon te maken. We vonden het huis prachtig, het ligt er fantastisch, de grote ronde zaal is zo mooi en de slaapkamers, met verschillende aantallen uitstekende bedden en eigen sanitair (dat vonden de kinderen geweldig) waren helemaal goed. En we hebben een paar schitterende wandelingen gemaakt, zo de deur uit en meteen prachtig.

"Wanneer wij ooit horen van kleinere groepen die een locatie in het noorden zoeken  zullen we zeker jullie plek noemen. Heel hartelijk dank voor julie gastvrijheid en veel plezier met De Clinge"

(Martin + Hadewijch en familie)


Familieweekend:

"Bedankt voor het leuke weekend in jullie mooie landgoed"

"Wat hebben we het leuk gehad bij jullie en wat zijn we verwend!! Wat een prachtige kamers en fijne bedden hadden we tot onze beschikking. Het geweldige uitzicht overal, het heerlijke diner, de boswandeling, lekker in de zon op het terras met thee en appeltaart!! Het goed verzorgde ontbijt. Het tochtje naar Zuidlaren, met speciale aandacht voor Berend Botje. Wat hebben we gelachen.. Ikdenk er met veel plezier aanterug. Heel erg bedankt voor alles."

(Caecilia en Felicitas, Rotterdam)5-sterren Groepsaccommodatie

We zijn met de groepsaccommodatie gestart in 2009. De Clinge was aangesloten bij de branchevereniging Recron. Meteen bij de eerste keuring door de stichting KMVK, bleek dat we in ruime mate voldeden aan de criteria om het predicaat "5-sterren groepsaccommodatie" te mogen voeren.

Green Key GOUD

De stichting KMVK heeft ook onze accommodatie gekeurd op het gebied van duurzaamheid en verantwoord ondernemen. Aanvankelijk kregen we nog het predicaat "Zilver". In 2016 kregen we de hoogste waardering: "Green Key Goud'.

Groepsaccommodatie van het jaar

In 2016 kregen we van de Recron te horen dat De Clinge "Groepsaccommodatie van het jaar 2015"was geworden. We zijn hier erg blij mee omdat dit is gebaseerd op de reacties die onze gasten hebben doorgegeven aan de Recron.

Groepsaccommodaties Nederland

Sinds begin 2017 heeft een grote groep Groepsaccommodaties, waaronder De Clinge, zich afgesplitst van de Recron en is op gegegaan in een nieuwe brancheorganisatie: "Groepsaccommodaties Nederland". De Clinge doet sindsdien niet meer mee aan activiteiten van de Recron en van de KMVK.De Clinge, Navigatieadres: Tegenover Hoofdweg 58, Zeegse (Dr) Tel.: 0592-580302
.

Voorzijde De Clinge
De Clinge
Adres en telefoon
Oase v/d Drentsche Aa
Omgeving